Cibali Kapı ....
Bunun adı Cibali Kapı değil, mükemmel diyerek başlamak istiyorum !!!
Bu Lezzeti ilk bir balıkçıda denemiştim, denemekten ne çıkar değil mi ?
Deneye, deneye damak tadıma göre hazırlamayı başardım. Rumlara ait bir meze aslında grid mezesi deniyor ama ben cibali kapı diyorum.
Ben bunu evde misafirler üzerinde deniyorum:)) çok başarılı olduğu söyleniyor.:)
Bir keresinde Ezine peynirinden denedim, felaket ile sonuçlandı.
Bunun adı Cibali Kapı değil, mükemmel diyerek başlamak istiyorum !!!
Bu Lezzeti ilk bir balıkçıda denemiştim, denemekten ne çıkar değil mi ?
Deneye, deneye damak tadıma göre hazırlamayı başardım. Rumlara ait bir meze aslında grid mezesi deniyor ama ben cibali kapı diyorum.
Ben bunu evde misafirler üzerinde deniyorum:)) çok başarılı olduğu söyleniyor.:)
Bir keresinde Ezine peynirinden denedim, felaket ile sonuçlandı.
Sabah çay ile akşam Rakı ile :) biraz, farklı biraz değişik.
Bir aşçı yada gurme değilim, önemsemiyorum püf noktaları:)
- Bir kalıp . rendelenmiş beyaz peynir (Püf Noktası Tam yağlı Dana Süt Kokan bir peynir olmalı ve çok yumuşak olmasın.)
- 2 çorba k. çekilmiş ceviz ( mercimek büyüklüğünde )
- 2 çorba k. çekilmiş şamfıstığı ( mercimek büyüklüğünde olacak)
- yarım tatlı k. pul biber ( bu tamamen keyfi )
- iki iri diş Sarmısak (Kısırlık bulgur kıvamında küçültülmüş)
- İki çorba kaşığı Z.yağı
Geniş bir kabın içinde iyice belli bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Yorumlar
Yorum Gönder